Gespecialiseerd in het kweken en verwerken van uitgangsmateriaal voor hosta’s en pioenrozen.

Vernooy VOF heeft ruim 30 jaar ervaring in het leveren van vaste planten. Wij zijn gespecialiseerd in de innovatie en productie van uitgangsmateriaal voor hosta's en pioenrozen. Sinds 2024 hebben we hier de teelt van papavers aan toegevoegd.
Het streven naar kwaliteitsverbetering is altijd bepalend geweest voor onze koers. Dit heeft geresulteerd tot het innoverende en dynamische bedrijf dat wij nu zijn.

Hosta's

60 Verschillende variëteiten hosta's

Met een selectieprogramma van het eigen uitgangsmateriaal worden bestaande soorten verder ontwikkeld. Ook zijn we altijd op zoek naar goede nieuwe variëteiten om aan ons brede assortiment toe te voegen.

Vernooy teelt zo'n 100 soorten pioenen

Vernooy onderscheidt zich van andere pioenkwekers door zich te specialiseren in het kweken en verwerken van kwalitatief hoogwaardig uitgangsmateriaal. Doordat we pioenen ook voor de bloem en op pot kweken, kunnen we deze ervaring meenemen in onze stekkenteelt en in ons advies richting onze afnemers.

Pioenen

35 Soorten papavers als nieuwe teelt

Sinds 2024 telen we ook papavers. We telen zo'n 35 soorten oriëntaalse papavers. Dit is voor ons een betrekkelijk nieuwe teelt, maar het past goed bij ons.