menu

Over ons

Vernooij VOF heeft ruim 30 jaar ervaring in het leveren van vaste planten voor de horticulture business. Wij zijn gespecialiseerd in de veredeling, innovatie en productie van uitgangsmateriaal voor hosta's en pioenrozen. Het streven naar kwaliteitsverbetering is altijd bepalend geweest voor onze koers. Dit heeft geresulteerd tot het innoverende en dynamische bedrijf dat wij nu zijn.

Hosta's

Het assortiment hosta's dat wij voeren is samengesteld uit variëteiten waar wij zelf ervaring mee hebben opgedaan. Voor de vernieuwing van het uitgangsmateriaal gebruiken wij uitsluitend materiaal afkomstig uit weefselkweek. In dit concept combineren wij de voordelen van verschillende teeltmethodes hetgeen resulteert in gezonde planten. Het uitgangsmateriaal wordt in daarvoor speciaal afgeschermde en geprepareerde velden gekweekt tot volledig afgeharde landplanten. Deze planten worden in verschillende stadia gesorteerd. Dit stelt de afnemer in staat om voor verschillende programma's het best passende uitgangsmateriaal te kiezen.

Pioenrozen

Wat betreft de pioenenteelt richten wij ons op de productie van gezond en kwalitatief hoogwaardig uitgangsmateriaal. De planten zijn enerzijds bestemd voor professionele bloemenkwekerijen over de gehele wereld. Anderzijds is dit uitgangsmateriaal bestemd voor de gespecialiseerde bedrijven die dit opkweken in containers en leveren aan gespecialiseerde tuincentra en grootwinkelbedrijven.

Sinds 2010 bieden wij binnen Europa een direct verkoopbaar product van hosta's en pioenen in verschillende potmaten aan. Het opkweken en afharden gebeurt sinds maart 2013 in onze nieuwe tunnelkassen waardoor vroegtijdig kan worden geleverd naar gelang de wensen van de klant.

Heeft u interesse in onze producten?

Neem contact op