Historie

1987

Paul Vernooij startte zijn activiteiten als vasteplantenkweker

Paul Vernooij startte zijn activiteiten als vasteplantenkweker in 1987 naast een 40-urige vaste baan. Vijf jaar later was zijn relatiebestand dermate gegroeid, dat de combinatie met een volledige baan niet langer gewenst was. Bovendien was het mogelijk om zelfstandig door te gaan op een kwekerij van 1,5 hectare. Na een aantal jaren is Paul samen met zijn broer Ben verder gegaan. Zij teelden toen een grote variatie aan vaste planten, zoals Pioen, Hosta, Astilbe, Dicentra, Geranium, Anemoon etc. Het idee over de markt was toen om een zo groot mogelijk assortiment te telen om interessant te zijn voor de export, maar het hart lag bij Hosta en Pioen. Het bedrijf was in die tijd gevestigd aan de Noorderlaan in Hillegom. In een bestaand bedrijf werd schuur- en koelruimte gehuurd en vanuit deze locatie werd het bedrijf lange tijd gerund.
Paul Vernooij startte zijn activiteiten als vasteplantenkweker
2006

Een bewogen jaar

In 2006 deed zich de mogelijkheid voor om een eigen bedrijf te kunnen bouwen op een perceel in de Zilk. Dit was ook een bewogen jaar omdat Ben na een ziekte in dat voorjaar is overleden. Zijn echtgenote, Rian, runt nu samen met Paul de firma. In 2008 is het bedrijfspand in gebruik genomen en is het zeer prettig werken in een modern bedrijfspand, gelegen in een prachtig stukje Bollenstreek.
Een bewogen jaar
2013

50 variëteiten hosta’s en pioenen

Anno 2013 bestaat de teelt uit ongeveer 50 soorten en variëteiten hosta's en evenzoveel pioenen. Het teeltplan beslaat ruim 20 hectare waarbij de Pioen in oppervlak de Hosta voorbij is gestreefd.
50 variëteiten hosta’s en pioenen
2024

Binnenkort beschikbaar...

Binnenkort beschikbaar...

Heeft u interesse in onze producten?

Neem contact op